Verzendkosten : BE : €5,70 NL: €6,75      BE en NL : vanaf €100 GRATIS verzendkosten

Alle commerciële klanten & studenten van Edinails school & beauty kunnen genieten van   20 % korting op alle producten in de webshop ( geen korting op opleidingen/workshops)

Wimperextensions

Wimperextensions: de verschillende technieken

Er bestaan verschillende technieken bij het zetten van wimperextensions. Deze hebben ook direct invloed op de uitstraling van de wimpers. Het is handig om van te voren te weten welke uitstraling jij wil bereiken en om bij de stylist te verifiëren of deze jouw gewenste techniek en look hanteert.

One-by-One wimperextensions

De klassieke wimpertechniek is de one-by-one. De term zegt het eigenlijk al: de wimperstylist zet op iedere wimper een nepwimper. Dit zorgt voor een natuurlijke nepwimper. Wel brengt Amber hier een nuance aan: “Per oog heb je tussen de 75 en de 120 wimpers. Als jij 120 wimpers hebt, dan zet ik niet op elke wimper een extension. Zo creëer je een rustige en natuurlijke look.”

3D wimpers:

Bij 3D wimpers ga je voor een lang en vol resultaat. 3D wimpers lijken in de meeste gevallen minder natuurlijk dan One-by-one wimpers. Bij deze techniek zijn de wimpertjes dunner dan bij de One-by-one wimper, maar er worden wel 3 nepwimpers op één wimper gezet. Het is een geschikte wimperverlenging als je zelf niet zoveel haartjes hebt.

Russian Volume wimpers:

Wil je enorm volle en langere wimpers? Dan is Russian Volume wellicht iets voor jou. Deze maken je wimpers nog voller en zijn de overtreffende trap van 3D wimperextensions.

Hoelang blijven wimperextensions zitten?

De groeicylus van je eigen wimper ligt tussen de 4 en 6 weken. Gemiddeld kun je iedere 3 weken terugkomen om je wimpers weer te laten zetten. Je wimper draait uit het haarzakje wanneer het groeit. Dit zorgt ervoor dat je nepwimpers na een aantal weken verschillende kanten op kunnen gaan staan. Het zetten van een nieuwe set duurt 60 tot 75 minuten. Voor het wimpers opvullen ben je gemiddeld 40 minuten kwijt.

Wanneer kun je beter niet kiezen voor wimperextensions?

Wimperextensions zijn af te raden wanneer je allergisch bent of last hebt van hooikoorts. Heb je de nepwimpers al? Houd er rekening mee dat je wimpers kunnen uitvallen door antibiotica of sneller kunnen groeien door een zwangerschap. Het advies van Amber is om dan tijdelijk te stoppen.

Zijn wimperextensions schadelijk voor je wimpers?

Het stukje waar de lijm de nepwimper aan de echte wimper verbindt, kan iets brozer worden na een langere tijd. Amber drukt je op het hart dat je dit bijna niet ziet wanneer het netjes gedaan is. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de wimpers goed gezet worden. Iemand die de wimpers slordig zet, kan deze wel in een korte tijd aantasten. Dit gebeurt meestal wanneer een stylist een wimper tussen twee andere wimperharen in plakt. Wanneer de wimpers groeien, trekt de ene wimper de ander dan mee. Als dat iedere maand gebeurd, dan wordt je haarzakje zacht en krijg je donshaartjes.

Wimperextensions verwijderen

Het belangrijkste om hierbij te onthouden is dat je ze er zelf nooit moet aftrekken. Op die manier trek je ook je ook wimperzakje uit en heb je straks geen eigen wimpers meer over. Ga terug naar je wimperspecialist zodat ze de wimpers op een professionele manier kan verwijderen door de wimperlijm zacht te maken. Houd wel in je achterhoofd dat je gewend bent aan je lange wimpers. Het kan dus zo zijn dat je op het begin het gevoel hebt, dat je bijna geen wimpers hebt.